Home voor wie zijn we er?

voor wie zijn we er?

 

 

Er kunnen bij ons 13 jongens en meisjes terecht van 0 tot 18 jaar. Na de 18de verjaardag kan het verblijf, als de jongere het zelf wilt en het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg het toestaat, verlengd worden tot aan de 20ste verjaardag.
Binnen deze kleine setting bieden wij zoveel mogelijk zorg op maat aan.

Tijdens het schooljaar hebben we twee groepen: één groep bestaat uit alle jongens en meisjes die nog in het kleuter- of lager onderwijs zitten; de andere groep zijn de jongens en meisjes die het secundair onderwijs volgen. Kinderen die hun plechtige communie of het lentefeest gevierd hebben en nog in het lager onderwijs blijven kunnen na overleg eventueel de overstap maken.
In het weekend en in de vakanties leven we in één groep. Meestal zijn er enkelen naar huis of op een vakantiekamp zodat de groep toch veel kleiner is. Bij de groep van de groten zijn er naast de gewone leefgroep nog andere mogelijkheden: kamertraining en begeleid zelfstandig wonen.

De kinderen en jongeren gaan in de omgeving naar school. De ouders kiezen voor het net: vrij onderwijs of gemeenschapsonderwijs.
De lagere schoolkinderen gaan in Zwalm zelf. Bij de jongeren in het secundair wordt bij de schoolkeuze met persoonlijke voorkeur van de jongere en zijn ouders, en met de studierichting rekening gehouden.
Vanuit Roborst kunnen jongeren in Zottegem, Oudenaarde, Geraardsbergen, Ninove, Ronse, Gent of Aalst schoollopen.